Sós vendégvárók

Medvehagymás csiga

Hozzávalók:

  • 500g fagyasztott leveles tészta
  • 250 g ricotta sajt
  • 200 g bacon
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

1. Kinyújtjuk a leveles tésztát.

2. Megkenjük a tetejét ricottával.

3. Ráhelyezzük a bacon csíkokat.

4. Megmossuk a medvehagymát, a vastag szára részét levágjuk és rárakjuk a bacon tetejére.

5. Óvatosan az egészet szorosan rúdba tekerjük.

6. A rudat megkenjük tojással, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és bele rakjuk a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire.  

7. Minden csigát fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk egy kis reszelt sajttal.

8. 200 fokos előmelegített sütőbbe rakjuk és kisütjük 25-30 perc alatt.

Jó étvágyat! 🙂