Medvehagymás csiga
Hozzávalók:
- 500g fagyasztott leveles tészta
- 250 g ricotta sajt
- 200 g bacon
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
1. Kinyújtjuk a leveles tésztát.
2. Megkenjük a tetejét ricottával.
3. Ráhelyezzük a bacon csíkokat.
4. Megmossuk a medvehagymát, a vastag szára részét levágjuk és rárakjuk a bacon tetejére.
5. Óvatosan az egészet szorosan rúdba tekerjük.
6. A rudat megkenjük tojással, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és bele rakjuk a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire.
7. Minden csigát fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk egy kis reszelt sajttal.
8. 200 fokos előmelegített sütőbbe rakjuk és kisütjük 25-30 perc alatt.
Jó étvágyat! 🙂