Főételek

Batátás egytálétel

Hozzávalók:

• batáta/édesburgonya/sütőtök

• csirkemellfilé

• lilahagyma

• mozzarella

• szárított és friss bazsalikomlevél

• só, bors, grillfűszer

• zsiradék (pecsenyezsír)

Elkészítés:

1. Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát és nagyobb szeletekre vágjuk. Belehelyezzük a kizsírozott edénybe és megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal ízlés szerint. Az egészet jól átkavarjuk.

2. A csirkehúst felszeleteljük, és jól bedörzsöljük a grillfűszerrel, majd ráhelyezzük a burgonya tetejére. 180 fokos előmelegített sütőben fóliával lefedve kb. 50 perc alatt készre sütjük és a végén 5 percig fólia nélkül kicsit rápiríthatunk ( megszórhatjuk még egy kis mozzarella darabkákkal, hogy ráolvadjon).

Jó étvágyat!