Főételek

TÖLTÖTT PATISSZON

Hozzávalók:

• 2db közepes méretű patisszon

• 300g sertés darálthús ( szárnyas is jó)

• 1db nagy fej vöröshagyma

• 100g gomolya ( brynza)

• 2ek. ömlesztett natúr ízű sajt

• 70g reszelt sajt

• 2ek. étolaj

só, bors, ételízesítő, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ketté vágjuk a patisszonokat és óvatosan egy kanál segítségével kivesszük a belsejét és megszórjuk ételízesítővel.

2. Apró kockára vágott hagymát olajban megdinsztelünk, hozzáadjuk a darálthúst, fűszerezzük és készre sütjük.

3. A kihűlt húshoz hozzáadjuk az ömlesztet sajtot, belemorzsoljuk a gomolyát és összekeverjük.

4. A félbe vágott patisszonokat megtöltjük töltelékkel, lefedjük fóliával, belehelyezzük egy kiolajozott edénybe és 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

5. Villával beleszúrunk a patisszonba és ha puha, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal és újra visszarakjuk a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt.

Jó étvágyat!