TÖLTÖTT PATISSZON
Hozzávalók:
• 2db közepes méretű patisszon
• 300g sertés darálthús ( szárnyas is jó)
• 1db nagy fej vöröshagyma
• 100g gomolya ( brynza)
• 2ek. ömlesztett natúr ízű sajt
• 70g reszelt sajt
• 2ek. étolaj
só, bors, ételízesítő, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
1. Ketté vágjuk a patisszonokat és óvatosan egy kanál segítségével kivesszük a belsejét és megszórjuk ételízesítővel.
2. Apró kockára vágott hagymát olajban megdinsztelünk, hozzáadjuk a darálthúst, fűszerezzük és készre sütjük.
3. A kihűlt húshoz hozzáadjuk az ömlesztet sajtot, belemorzsoljuk a gomolyát és összekeverjük.
4. A félbe vágott patisszonokat megtöltjük töltelékkel, lefedjük fóliával, belehelyezzük egy kiolajozott edénybe és 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
5. Villával beleszúrunk a patisszonba és ha puha, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal és újra visszarakjuk a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt.
Jó étvágyat!