Desszertek

Sütőtök torta

Egy isteni hétvégi desszert azoknak is, akik nem fogyasztanak glutént.

TÚRÓ MASSZA:

• 500g túró

• 2 tojás

• 100g cukor

• 1 ek. ( púpos) étkezési keményítő

• 25g mák (egész)

SÜTŐTÖKÖS MASSZA:

• 500g sütőben elkészült tök (püré)

• 2 tojás

• 70g cukor

• 1tk. reszelt citrom héja

• 1ek. (púpos) étkezési keményítő

ÖNTET:

• 100g tejföl 20%

• 100g sütőtök püré

• 30g cukor

• 1tojás

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Megsütjük a tököt, lehűtjük és botmixerrel csomómentesre pürésítjük.
  2. Pépesítjük a túrót+tojások+cukor+keményítő+mák.
  3. . A sütőtökös masszát ugyan úgy előkészítjük mint a fentebb leírt mákosat.
  4. Egy 22cm. sütőformát kikenjük vajjal és megszórjuk rízsliszttel. Felváltva, a közepétől indulva kanalazzuk kanalanként, felváltva a két masszát. Ha kissé nehézkesen folyna szét, megrázhatjuk óvatosan a sütőformánkat. Majd egy hurkapálcával csíkozzuk a masszánkat szélétől a közepéig. Így ha szeleteljük, minta rajzolódik ki a szeleteken.
  5. 170°C előmelegített sütőbe rakjuk a tortát és 45percig sütjük.
  6. Amíg sül a torta, az öntet hozzávalókat jól pépesítjük botmixerrel.
  7. 45 perc múlva kivesszük a tortát, óvatosan ráöntjük az öntetet es visszarakjuk a sütőbe még 8-10percre. (felső/alsó sütési funkcióval készült a desszert).
  8. Ha elkészült a desszertünk, FELTÉTLENŰL hagyjuk teljesen lehűlni. A legjobb ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk így könnyebb szeletelni a tortát.

Jó étvágyat!