Főételek

Gyors babgulyás

Hozzávalók:

  • 500 g füstölt karaj, vagy csülök
  • 1 ek. sertészsír
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehér répa
  • 400 g fagyasztott bab / vagy előző este beáztatott szárazbab
  • só, bors, ételízesítő
  • pirospaprika és hozzá
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás

Elkészítés:

1. Előző este beáztatjuk a füstölt húst, hogy kissé megpuhuljon. Másnap kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és kissé megpirítjuk sertészsírban. Megszórjuk paprikával, és hozzáadjuk a felkockázott húst. 15 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst.

2. Felkarikázzuk a répákat és hozzáadjuk a húshoz, beletesszük a petrezselyemzöldet is, és háromnegyedig felöntjük vízzel. Kb. 10 percig főzzük, majd utána hozzáadjuk a babot és együtt még 10-15 percig főzzük.

3. Amíg készül a leves, elkészítjük az eresztett tésztát. A hozzávalókat: lisztet, tojást, sót jól összekavarjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy jó húzós galuska tésztát kapjunk.

4. Ha már minden megpuhult, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a levesbe a galuskát, ha feljött a tetejére megkavargatva még pár percig főzzük.

5. Jó étvágyat! 🙂