Húsos bárkák
Hozzávalók:
- 500 g sertés darálthús
- 1 nagy fej hagyma
- 1-2 db közepes paradicsom
- 60 g reszelt sajt
- 1 ek. majonéz
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só, bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum ízlés szerint
Elkészítés:
1. Jó fűszeresre elkészítjük a darálthúst.
2. Felkarikázzuk a hagymát meg a paradicsomot, lereszeljük a sajtot.
3. Négy részre osztjuk a darálthúst. Kibéleljük a tepsinket zsírpapírral és belehelyezzük a hús halmokat. Majd óvatosan a kezünk segítségével bárkákat formázunk belőle.
4. Megkenjük a húst majonézzel, rárakjuk a hagyma karikákat, paradicsomot, megkenjük a maradék majonézzel és megszórjuk szárított bazsalikommal.
5. Előmelegített 180 fokos sütőbe rakjuk 25-30 percre, majd kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal és visszarakjuk a sütőbe még 5 percre.
6. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat! 🙂