Főételek

Húsos bárkák

Hozzávalók:

  • 500 g sertés darálthús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 db közepes paradicsom
  • 60 g reszelt sajt
  • 1 ek. majonéz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum ízlés szerint

Elkészítés:

1. Jó fűszeresre elkészítjük a darálthúst.

2. Felkarikázzuk a hagymát meg a paradicsomot, lereszeljük a sajtot.

3. Négy részre osztjuk a darálthúst. Kibéleljük a tepsinket zsírpapírral és belehelyezzük a hús halmokat. Majd óvatosan a kezünk segítségével bárkákat formázunk belőle.

4. Megkenjük a húst majonézzel, rárakjuk a hagyma karikákat, paradicsomot, megkenjük a maradék majonézzel és megszórjuk szárított bazsalikommal.

5. Előmelegített 180 fokos sütőbe rakjuk 25-30 percre, majd kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal és visszarakjuk a sütőbe még 5 percre.

6. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat! 🙂