Főételek

Csirkemell megtöltve

Hozzávalók:

  • Néhány darab fél csirkemellfilé
  • magyaros sültek fűszersó
  • trappista sajt
  • lilahagyma
  • füstölt szalonna
  • cherry paradicsom
  • mozzarella sajt
  • egy kis házi füstölt kolbász
  • szárított kapor vagy petrezselyem

Elkészítés:

1. A csirkemelleket megmossuk és beírdaljuk. Egy pici olajjal kikent jénai tálba helyezzük.

2. Fűszersóval jól bekenjük a húsokat, a felszeletelt sajtot és lila hagyma szeleteket a zsebekbe helyezzük. A tetejére kis kockára vágott szalonnát rakunk.

3. A cherry paradicsomokat félbevágjuk és a húsok tetejére rakjuk, mellé tesszük a mozzarellát és a házi kolbász szeleteket. Megszórhatjuk egy kis szárított kaporral.

4. Lefedjük fóliával és 180 fokon 40-50 percig sütjük és félidőnél a fóliát eltávolítjuk a húsról.

Jó étvágyat!