Főételek,  Uncategorized

Spagetti fészkek

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 500 g spagetti
  • 1 csomag olasz fűszerkeverék por
  • só, bors, étolaj, 1 ek. sűrített paradicsom
  • szárított bazsalikom
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

1. Odarakjuk egy edénybe, sós vízben főni a spagettit.

2. Kockákra vágjuk a hagymát és serpenyőben egy kis olajban megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.

3. Lefedjük fedővel és 15-20 percig puhára főzzük. Hozzáadjuk az olasz fűszerport, egy kis vizet, sűrített paradicsomot, jól összekeverjük és újra felrottyantjuk.

4. Az elkészült spagettiről leöntjük a vizet. Megszórjuk parmezánnal, szárított bazsalikommal és jól összekavarjuk. Majd egy jénai tálba, fészkekre hasonló halmokat tekerünk egy kis mélyedéssel a közepében.

5. Minden fészek közepébe az elkészült darált húsból rakunk (a tölteléket akár zöldségből is készíthetjük, fantáziálhatunk). Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőbne 10 percig sütjük, hogy ráolvadjon a sajt.

Jó étvágyat! 🙂