Spagetti fészkek
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 500 g spagetti
- 1 csomag olasz fűszerkeverék por
- só, bors, étolaj, 1 ek. sűrített paradicsom
- szárított bazsalikom
- 1 ek. reszelt parmezán
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
1. Odarakjuk egy edénybe, sós vízben főni a spagettit.
2. Kockákra vágjuk a hagymát és serpenyőben egy kis olajban megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.
3. Lefedjük fedővel és 15-20 percig puhára főzzük. Hozzáadjuk az olasz fűszerport, egy kis vizet, sűrített paradicsomot, jól összekeverjük és újra felrottyantjuk.
4. Az elkészült spagettiről leöntjük a vizet. Megszórjuk parmezánnal, szárított bazsalikommal és jól összekavarjuk. Majd egy jénai tálba, fészkekre hasonló halmokat tekerünk egy kis mélyedéssel a közepében.
5. Minden fészek közepébe az elkészült darált húsból rakunk (a tölteléket akár zöldségből is készíthetjük, fantáziálhatunk). Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőbne 10 percig sütjük, hogy ráolvadjon a sajt.
Jó étvágyat! 🙂