Vendégváró sütemény
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g vaj/margarin
- 3 ek. barnacukor
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. tejföl
- 1 db tojás
- 1 tk. búzadara
Töltelék:
- baracklekvár
- darált dió
- egész dió
Elkészítés:
1. A cukrot, tojást, puha vajat és a tejfölt jól kikavarjuk.
2. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral együtt és beleszórjuk a kikevert masszába. Aztán fokozatosan kézzel jól összedolgozzuk.
3. Zacskóval lefedjük és a hűtőben pihentetjük 20-30 percig. A hűtőből kivéve zsírpapírra helyezzük, azon kinyújtjuk.
4. Egy kisebb tányért helyezünk a tészta közepére és 12 bevágást végzünk rajta.
5. A bevágásokból szirmokat csinálunk, egyenként összecsípjük a széleket.
5. A közepét megszórjuk búzadarával és megtöltjük baracklekvárral, vagy bármilyen gyümölccsel, lekvárral ízlésünk szerint. A tetejét megszórjuk darált dióval.
6. Tojássárgájával megkenjük a szirmokat és minden szirom belsejébe elhelyezünk egy fél dió szemet.
7. A sütőpapírral együtt áthelyezzük a pitét a sütőbe és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat! 🙂