Desszertek

Vendégváró sütemény

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 100 g vaj/margarin
  • 3 ek. barnacukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 tk. búzadara

Töltelék:

  • baracklekvár
  • darált dió
  • egész dió

Elkészítés:

1. A cukrot, tojást, puha vajat és a tejfölt jól kikavarjuk.

2. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral együtt és beleszórjuk a kikevert masszába. Aztán fokozatosan kézzel jól összedolgozzuk.

3. Zacskóval lefedjük és a hűtőben pihentetjük 20-30 percig. A hűtőből kivéve zsírpapírra helyezzük, azon kinyújtjuk.

4. Egy kisebb tányért helyezünk a tészta közepére és 12 bevágást végzünk rajta.

5. A bevágásokból szirmokat csinálunk, egyenként összecsípjük a széleket.

5. A közepét megszórjuk búzadarával és megtöltjük baracklekvárral, vagy bármilyen gyümölccsel, lekvárral ízlésünk szerint. A tetejét megszórjuk darált dióval.

6. Tojássárgájával megkenjük a szirmokat és minden szirom belsejébe elhelyezünk egy fél dió szemet.

7. A sütőpapírral együtt áthelyezzük a pitét a sütőbe és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! 🙂