Bolgár BÁNICA (édes változata)
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 3 ek. mogyorókrém
- 50 g vaj
- mandula pehely
- 100 g darált dió
- 1 csomag leveles rétes lap
Elkészítés:
1. Mikróban megolvasztjuk a vajat és 2 tészta lapot megkenünk vele.
2. Tortalapáttal egy kis mogyorókrémet elkenünk rajta, a lapok széleit hagyjuk üresen.
3. Meghintjük egy kis darált dióval.
4. Óvatosan rúdba tekerjük.
5. Sütőpapírral kibélelt 20 cm tepsibe csigaszerűen összetekerjük.
6. Megismételjük a folyamatot újabb 2 lap tésztával és tovább tekerjük, nagyobbra formázva a csigát.
7. Jól összekeverjük a tejfölt meg a tojást, azzal megkenjük a csigát és megszórjuk mandulapehellyel.
8. 180 fokos előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat! 🙂