Desszertek

Bolgár BÁNICA (édes változata)

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 3 ek. mogyorókrém
  • 50 g vaj
  • mandula pehely
  • 100 g darált dió
  • 1 csomag leveles rétes lap

Elkészítés:

1. Mikróban megolvasztjuk a vajat és 2 tészta lapot megkenünk vele.

2. Tortalapáttal egy kis mogyorókrémet elkenünk rajta, a lapok széleit hagyjuk üresen.

3. Meghintjük egy kis darált dióval.

4. Óvatosan rúdba tekerjük.

5. Sütőpapírral kibélelt 20 cm tepsibe csigaszerűen összetekerjük.

6. Megismételjük a folyamatot újabb 2 lap tésztával és tovább tekerjük, nagyobbra formázva a csigát.

7. Jól összekeverjük a tejfölt meg a tojást, azzal megkenjük a csigát és megszórjuk mandulapehellyel.

8. 180 fokos előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat! 🙂