Főételek

Rakott, gombás kremzli

Hozzávalók:

  • 800 g nyers burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 fokhagyma gerezd
  • 1 tojás
  • 1-3 ek liszt
  • Étolaj sütéshez
  • 150 g reszelt sajt

Tejfölös gomba:

  • 250 g csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 ml tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 ek étolaj
  • 150 ml víz
  • petrezselyem zöldje
  • ízlés szerint: só, fekete bors, csemege őrölt piros paprika

Elkészítés:

  1. Lereszeljük a krumplit.

2. Ízesítjük sóval, borssal, kinyomjuk a fokhagyma gerezdeket.

3. Hozzáadjuk a tojást, lisztet és mindent jól elkavarjuk. Ha nagyon folyékony marad a massza, adhatunk hozzá még egy ek lisztet.

4. Serpenyőben felhevítjük az olajt és ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírkendőre rakva lecsepegtetjük a maradék olajat.

5. Apró kockára vágjuk a hagymát, olajban megpirítjuk és hozzáadjuk a piros paprikát, borsot.

6. Felszeleteljük a gombákat és hozzáadjuk a hagymához, sózzuk.

7. Felöntjük vízzel és 10-15 percig puhára főzzük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.

8. Csomómentesre kikavarjuk a tejfölt liszttel és ráöntjük a gombára és hagyjuk „ felrottyanni „.

9. Kiolajozzuk a hőálló tál alját.

10. Rétegezünk: kremzli, gomba.

11. Folytassuk sajttal és újra egy réteg kremzli.

12. Sajtos réteggel zárjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Jó étvágyat! 🙂