Rakott, gombás kremzli
Hozzávalók:
- 800 g nyers burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 fokhagyma gerezd
- 1 tojás
- 1-3 ek liszt
- Étolaj sütéshez
- 150 g reszelt sajt
Tejfölös gomba:
- 250 g csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 200 ml tejföl
- 1 ek liszt
- 2 ek étolaj
- 150 ml víz
- petrezselyem zöldje
- ízlés szerint: só, fekete bors, csemege őrölt piros paprika
Elkészítés:
- Lereszeljük a krumplit.
2. Ízesítjük sóval, borssal, kinyomjuk a fokhagyma gerezdeket.
3. Hozzáadjuk a tojást, lisztet és mindent jól elkavarjuk. Ha nagyon folyékony marad a massza, adhatunk hozzá még egy ek lisztet.
4. Serpenyőben felhevítjük az olajt és ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírkendőre rakva lecsepegtetjük a maradék olajat.
5. Apró kockára vágjuk a hagymát, olajban megpirítjuk és hozzáadjuk a piros paprikát, borsot.
6. Felszeleteljük a gombákat és hozzáadjuk a hagymához, sózzuk.
7. Felöntjük vízzel és 10-15 percig puhára főzzük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.
8. Csomómentesre kikavarjuk a tejfölt liszttel és ráöntjük a gombára és hagyjuk „ felrottyanni „.
9. Kiolajozzuk a hőálló tál alját.
10. Rétegezünk: kremzli, gomba.
11. Folytassuk sajttal és újra egy réteg kremzli.
12. Sajtos réteggel zárjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat! 🙂