Főételek

Tárkonyos, zöldborsós, tejszínes

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé
  • 250 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 150 ml főzőtejszín
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tk. tárkony
  • só, bors, pirospaprika
  • étolaj

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk és olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk.

2. A csirkemellet kockákra vágjuk és beletesszük a hagymás zsírba, amit 5 percig puhítunk. Felöntjük egy kis vízzel, megszórjuk tárkonnyal és beleszórjuk a zöldborsót. 15-20 percig főzzük.

3. Felöntjük tejszínnel, megszórjuk keményítővel és simára keverjük. Hagyjuk felrottyanni. Kínálhatunk hozzá párolt rizset.

4. Jó étvágyat! 🙂