MEGGYES pite – Nagyi receptje
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 100g cukor
- 1 tojás sárgája
- 125g margarin
- 60g tejföl
- 1 cs sütőpor
- kb 200g kimagozott megy
- 1ek búzadara
- 1kk búza keményítő
- 1 tojás kenéshez
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük
Hozzáadjuk a margarint és a tenyerünkkel összedörzsöljük
Majd hozzáadjuk a sárgáját meg a tejfölt
Jól összegyúrjuk a masszát és hűtőbe rakjuk pihentetni 15 percre
A meggyet meghintjük egy kis cukorral, keményítővel és lecsepegtetjük
2 részre osztjuk a hűtőből kivett tésztát
20cm. szilikonos formába elhelyezzük a tészta egyik részét, villával lyukakat csinálunk és megszórjuk búza darával
Ráhelyezzük a meggyet
A tészta második részéből rudacskákat gyúrunk és a tetejére helyezzük rács formában
Felverjük a tojást és megkenjük a tetejét
180oC előmelegített sütőben 25 percig sütjük