Desszertek

MEGGYES pite – Nagyi receptje

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 100g cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 125g margarin
  • 60g tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • kb 200g kimagozott megy
  • 1ek búzadara
  • 1kk búza keményítő
  • 1 tojás kenéshez

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük

Hozzáadjuk a margarint és a tenyerünkkel összedörzsöljük

Majd hozzáadjuk a sárgáját meg a tejfölt

Jól összegyúrjuk a masszát és hűtőbe rakjuk pihentetni 15 percre

A meggyet meghintjük egy kis cukorral, keményítővel és lecsepegtetjük

2 részre osztjuk a hűtőből kivett tésztát

20cm. szilikonos formába elhelyezzük a tészta egyik részét, villával lyukakat csinálunk és megszórjuk búza darával

Ráhelyezzük a meggyet

A tészta második részéből rudacskákat gyúrunk és a tetejére helyezzük rács formában

Felverjük a tojást és megkenjük a tetejét

180oC előmelegített sütőben 25 percig sütjük