Dödölle, Ganca, Gánica
Hozzávalók:
- krumpli
- liszt, amennyit felvesz
- só
- zsír
- vöröshagyma
Elkészítés:
1. A krumplit felkockázzuk és odatesszük főni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy ujjnyira ellepje, megsózzuk.
2. Mikor már jól megfőtt, nagyon pici lángon hagyjuk, és elkezdjük megtörni.
3. Mikor megtörtük a krumplit, elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Addig adagoljuk hozzá, amíg elválik az edény szélétől a massza és el nem kezd „pöfögni”. Még mindig pici lángon főzzük az egészet.
4. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Majd zsíros kanállal egy kizsírozott tepsibe szaggatjuk a dödöllénket. Jól megforgatjuk, hogy minden oldala zsíros legyen.
5. Előmelegített sütőben egy kicsit megpirítjuk. És a tetejére mehet még pirított hagyma.
Jó étvágyat hozzá!