Főételek

Dödölle, Ganca, Gánica

Hozzávalók:

  • krumpli
  • liszt, amennyit felvesz
  • zsír
  • vöröshagyma

Elkészítés:

1. A krumplit felkockázzuk és odatesszük főni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy ujjnyira ellepje, megsózzuk.

2. Mikor már jól megfőtt, nagyon pici lángon hagyjuk, és elkezdjük megtörni.

3. Mikor megtörtük a krumplit, elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Addig adagoljuk hozzá, amíg elválik az edény szélétől a massza és el nem kezd „pöfögni”. Még mindig pici lángon főzzük az egészet.

4. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Majd zsíros kanállal egy kizsírozott tepsibe szaggatjuk a dödöllénket. Jól megforgatjuk, hogy minden oldala zsíros legyen.

5. Előmelegített sütőben egy kicsit megpirítjuk. És a tetejére mehet még pirított hagyma.

Jó étvágyat hozzá!