Előételek

Bruschetta

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6-8 db levél friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • 50g sajt/parmezán
  • 1 db bagett/ciabatta
  • só, bors

Elkészítés:

1. Nagyon apróra felaprítjuk a fokhagymagerezdeket. A negyed részét beleszórjuk az olívaolajba egy kis edényben és félrerakjuk.

2. Apró kockákra vágjuk a paradicsomokat és egy szűrő segítségével lecsepegtetjük a levét.

3. A bazsalikom leveleket felaprítjuk.

4. Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd ízlés szerint ráöntünk még egy kis olívaolajat és balzsamecetet.

5. A bagettet felszeleteljük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük az előzőleg elkészített fokhagymás olívaolajjal. Megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőben elősütjük 5-6 percig.

6. A kész bagett szeletekre ráhalmozzuk a paradicsom kockákat.

7 Ízletes, illatos és kivalló előétel.

Jó étvágyat! 🙂