Bruschetta
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 db levél friss bazsalikom
- olívaolaj
- balzsamecet
- 50g sajt/parmezán
- 1 db bagett/ciabatta
- só, bors
Elkészítés:
1. Nagyon apróra felaprítjuk a fokhagymagerezdeket. A negyed részét beleszórjuk az olívaolajba egy kis edényben és félrerakjuk.
2. Apró kockákra vágjuk a paradicsomokat és egy szűrő segítségével lecsepegtetjük a levét.
3. A bazsalikom leveleket felaprítjuk.
4. Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd ízlés szerint ráöntünk még egy kis olívaolajat és balzsamecetet.
5. A bagettet felszeleteljük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük az előzőleg elkészített fokhagymás olívaolajjal. Megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőben elősütjük 5-6 percig.
6. A kész bagett szeletekre ráhalmozzuk a paradicsom kockákat.
7 Ízletes, illatos és kivalló előétel.
Jó étvágyat! 🙂