Pizzás csiga
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 2 ek. olaj
- 1,5 tk. só
- 2,5 dl víz
- kb.1 dl tej
- 1,5 dkg friss élesztő
1. Az élesztőt felfuttatjuk egy pici cukorral a langyos tejben. A lisztet összekavarjuk a sóval, és az élesztős masszát a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olajat és a langyos vizet.
2. Jól összedolgozzuk. Rugalmas tésztát kapunk.
3. 35-40 percig hagyjuk kelni.
4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot összeturmixoljuk és hozzáadjuk a fűszereket. A sonkát apró kockákra vágjuk.
- Friss, vagy konzerv darabolt paradicsom
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk. oregano
- só, bors
- sonka, sajt ízlés szerint
5. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap formára, olyan 4-5 mm vastagságúra.
6. Megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a sonkát és lereszeljük sajttal.
7. Feltekerjük és ujjnyi-kétujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és még kicsit pihentetjük.
8. 200 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Kívül ropogós, belül omlós, pillanatok alatt elfogy 😀