Előételek,  Főételek

Pizzás csiga

Hozzávalók:

Tészta:

  • 500 g liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 2,5 dl víz
  • kb.1 dl tej
  • 1,5 dkg friss élesztő

1. Az élesztőt felfuttatjuk egy pici cukorral a langyos tejben. A lisztet összekavarjuk a sóval, és az élesztős masszát a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olajat és a langyos vizet.

2. Jól összedolgozzuk. Rugalmas tésztát kapunk.

3. 35-40 percig hagyjuk kelni.

4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot összeturmixoljuk és hozzáadjuk a fűszereket. A sonkát apró kockákra vágjuk.

  • Friss, vagy konzerv darabolt paradicsom
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. oregano
  • só, bors
  • sonka, sajt ízlés szerint

5. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap formára, olyan 4-5 mm vastagságúra.

6. Megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a sonkát és lereszeljük sajttal.

7. Feltekerjük és ujjnyi-kétujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és még kicsit pihentetjük.

8. 200 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Kívül ropogós, belül omlós, pillanatok alatt elfogy 😀