Zöldséges húsgombócleves
Hozzávalók:
- 350-400 g darált sertéshús
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szárított kapor
- só, bors, pirospaprika
- 1 ek. búzadara
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ételízesítő
- cérnametélt
- olaj
Elkészítés:
1. Elkészítjük a húsgombócokat. A darálthúsba belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk. Beleszórjuk a szárított kaprot és a búzadarát. Az egészet jól összedolgozzuk és állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat készítünk.
2. Apróra vágjuk a hagymát és egy fazékban olajon megdinszteljük. A répákat felkarikázzuk és hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk ételízesítővel és kicsit megpirítjuk.
3. Belehelyezzük óvatosan a gombócokat, megszórjuk egy kis szárított kaporral, kicsit hagyjuk összesülni és felöntjük vízzel. Belerakjuk a fehér répát és közepes lángon készre főzzük. Ízesítjük még , ha szükséges. Kifőzzük a cérnametéltet és beletesszük az elkészült levesbe.