Levesek

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 350-400 g darált sertéshús
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szárított kapor
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 ek. búzadara
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • ételízesítő
  • cérnametélt
  • olaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a húsgombócokat. A darálthúsba belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk. Beleszórjuk a szárított kaprot és a búzadarát. Az egészet jól összedolgozzuk és állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat készítünk.

2. Apróra vágjuk a hagymát és egy fazékban olajon megdinszteljük. A répákat felkarikázzuk és hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk ételízesítővel és kicsit megpirítjuk.

3. Belehelyezzük óvatosan a gombócokat, megszórjuk egy kis szárított kaporral, kicsit hagyjuk összesülni és felöntjük vízzel. Belerakjuk a fehér répát és közepes lángon készre főzzük. Ízesítjük még , ha szükséges. Kifőzzük a cérnametéltet és beletesszük az elkészült levesbe.