Levesek

Tökleves

Hozzávalók:

  • 1 db tök
  • csokor kapor
  • 2 kk. ételízesítő
  • 1 kk. ecet
  • 200 g tejföl
  • 2 kk. piros paprika
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

1. Lereszeljük a főzőtököt.

2. Feltesszük főni vízbe. Sóval, paprikával, ételízesítővel, kaporral ízesítjük.

3. Elkészítjük a habarást. Jól összekeverjük tejföllel a lisztet, és teszünk bele egy kis lét a levesből, simára kikeverjük.

4. Mikor már majdnem puha a tök, beleöntjük a habarást és besűrítjük vele a levest.

5. Felfőzzük. Ha van rá szükség, utánasózhatjuk és hozzáadhatunk még egy kis ecetet.

Jó étvágyat! 🙂

Tökleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva