Rizses hús rizs nélkül BULGURRAL :)
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (comb, karaj)
- 400 g bulgur
- só, bors, pirospaprika
- szárított lestyán
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek. sertészsír
Elkészítés:
1. A zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk az előzőleg felkockázott húst. Hagyjuk puhulni és adunk hozzá egy kis vizet.
2. A bulgurt én leforrázom és állni hagyom, hogy kicsit puhuljon.
3. Mikor a hús már kezd puhulni, hozzáöntöm a bulgurt, hogy együtt puhuljanak tovább. Ízesítjük sóval, borssal, lestyánnal és lehet akár ételízesítővel is. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Jó étvágyat hozzá!