Főételek

Rizses hús rizs nélkül BULGURRAL :)

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (comb, karaj)
  • 400 g bulgur
  • só, bors, pirospaprika
  • szárított lestyán
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek. sertészsír

Elkészítés:

1. A zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk az előzőleg felkockázott húst. Hagyjuk puhulni és adunk hozzá egy kis vizet.

2. A bulgurt én leforrázom és állni hagyom, hogy kicsit puhuljon.

3. Mikor a hús már kezd puhulni, hozzáöntöm a bulgurt, hogy együtt puhuljanak tovább. Ízesítjük sóval, borssal, lestyánnal és lehet akár ételízesítővel is. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Jó étvágyat hozzá!