Pita sokszínű töltelékkel
TÖLTELÉK:
• 300g sertés hús (marha vagy szárnyas is jó)
• 2ek. olívaolaj
• 3db trikolor paprika
• 2 fej lilahagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 púpos ek. sűrített paradicsom
• só, bors, chili ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Nagyon vékony csíkokra felszeleteljük a húst, fűszerezzük, ráöntjük az olajat és serpenyőben kb.10 percig készírjük, majd kivesszük és félre tesszük egy edénybe.
A hagymát meg a paprikákat vékony szálakra vágjuk. Elöbb kissé megdinszteljük a hagymát, majd hozzádjuk a paprikát, fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Mindent jól összekeverünk és kis ideig készítjük a serpenyőben addig, hogy a zöldség kissé roppanos maradjon. Hozzákeverjük a húst és tölthetjük is a pitát.
ÖNTET:
• 3ek. tejföl
• 1db. kovászos vagy savanyú uborka.
Az uborkát nagyon apró kockákra vágjuk és összekeverjük a tejföllel.