Főételek

Pita sokszínű töltelékkel

TÖLTELÉK:

• 300g sertés hús (marha vagy szárnyas is jó)

• 2ek. olívaolaj

• 3db trikolor paprika

• 2 fej lilahagyma

• 3 gerezd fokhagyma

• 1 púpos ek. sűrített paradicsom

• só, bors, chili ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Nagyon vékony csíkokra felszeleteljük a húst, fűszerezzük, ráöntjük az olajat és serpenyőben kb.10 percig készírjük, majd kivesszük és félre tesszük egy edénybe.

A hagymát meg a paprikákat vékony szálakra vágjuk. Elöbb kissé megdinszteljük a hagymát, majd hozzádjuk a paprikát, fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Mindent jól összekeverünk és kis ideig készítjük a serpenyőben addig, hogy a zöldség kissé roppanos maradjon. Hozzákeverjük a húst és tölthetjük is a pitát.

ÖNTET:

• 3ek. tejföl

• 1db. kovászos vagy savanyú uborka.

Az uborkát nagyon apró kockákra vágjuk és összekeverjük a tejföllel.

Pita sokszínű töltelékkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva