Főételek

Paprikás krumpli virslivel

Hozzávalók:

  • 1 ek. pecsenyezsír vagy sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 6 db nagyon krumpli
  • 4-5 db virsli
  • só, bors

Elkészítés:

1. A zsírt kissé megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.

2. Az előzőleg kockára vágott krumplit hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, néha megkavarva 15-20 percig puhítjuk, krumplifüggő.

3. Felkarikázzuk a virslit. Ha megpuhult a krumpli hozzáadjuk a virslit, és pár perc alatt összefőzzük.

4. Jó étvágyat!