Főételek

KFC csirkeszárny házilag

Hozzávalók:

  • csirkeszárny
  • liszt
  • bors
  • szójaszósz
  • chili paprika
  • csemege piros őrölt paprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Kettévágjuk a csirkeszárnyakat és egy edénybe helyezzük el. Ízlésünk szerint sózzuk, paprikázzuk, ráöntünk egy kis szójaszószt. Kezünkkel jól beledörzsöljük a fűszereket és felöntjük vízzel, hogy ellepje. 2 órát állni hagyjuk a páclében.

2. Elkészítünk egy külön edényt, amelyet felöntünk vízzel és belehelyezünk egy szűrőt. Egy tálba lisztet szórunk és a húsdarabokat egyenként jó alaposan bevonjuk liszttel, majd belehelyezzük a vízzel teli szűrőbe.

3. Amikor mindegyik hús darab belekerült a szűrőbe, azt kiemeljük a vízből, jól lecsorgatjuk és újra egyenként belisztezzük a őket. Felhevítjük az olajat és kisütjük a szárnyakat. Nagyon illatos és ropogós husit kapunk.

Jó étvágyat! 🙂