KFC csirkeszárny házilag
Hozzávalók:
- csirkeszárny
- liszt
- só
- bors
- szójaszósz
- chili paprika
- csemege piros őrölt paprika
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Kettévágjuk a csirkeszárnyakat és egy edénybe helyezzük el. Ízlésünk szerint sózzuk, paprikázzuk, ráöntünk egy kis szójaszószt. Kezünkkel jól beledörzsöljük a fűszereket és felöntjük vízzel, hogy ellepje. 2 órát állni hagyjuk a páclében.
2. Elkészítünk egy külön edényt, amelyet felöntünk vízzel és belehelyezünk egy szűrőt. Egy tálba lisztet szórunk és a húsdarabokat egyenként jó alaposan bevonjuk liszttel, majd belehelyezzük a vízzel teli szűrőbe.
3. Amikor mindegyik hús darab belekerült a szűrőbe, azt kiemeljük a vízből, jól lecsorgatjuk és újra egyenként belisztezzük a őket. Felhevítjük az olajat és kisütjük a szárnyakat. Nagyon illatos és ropogós husit kapunk.
Jó étvágyat! 🙂