Batyu gazdagon
Hozzávalók:
- krumpli
- házi kolbász
- cukkini
- lilahagyma
- paprika
- paradicsom
- zöldhagyma
- 1 mozzarella golyó
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek. étolaj
- sütőpapír
Elkészítés:
1. Egy tepsibe vagy jénaiba belehelyezzük az összegyűrt sütőpapírt. A közepébe beleöntjük az olajat és elkenjük. Krumplikat meghámozzuk és felkarikázzuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint. felkarikázzuk a kolbászt és a krumplira helyezzük.
2. Felkarikázzuk a cukkinit, lilahagymát meg a paprikát és rétegezünk. Ízlésünk szerint fűszerezzük a rétegeket is. A tetejére szeletelt paradicsomot rakunk és megszórjuk zöldhagymával.
3. A sütőpapírt alaposan összekötjük mindkét oldalán. ( Én egy nagyobb méretű batyut készítettem két személyre, de készíthetünk személyenként is kisebb méretű batyukat is).
4. 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk 30-40 percre, majd a sütőpapírt kinyitjuk, ráhelyezzük a mozzarella karikákat és tovább sütjük készre még 15 percig, míg egy kissé megpirul a teteje.
5. Én sütőpapírral együtt tálalom a tányérra, kissé levágva a széleit. A hozzávalókkal is variálhattok, biztos siker lesz.
Jó étvágyat! 🙂