Főételek

Batyu gazdagon

Hozzávalók:

  • krumpli
  • házi kolbász
  • cukkini
  • lilahagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • zöldhagyma
  • 1 mozzarella golyó
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek. étolaj
  • sütőpapír

Elkészítés:

1. Egy tepsibe vagy jénaiba belehelyezzük az összegyűrt sütőpapírt. A közepébe beleöntjük az olajat és elkenjük. Krumplikat meghámozzuk és felkarikázzuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint. felkarikázzuk a kolbászt és a krumplira helyezzük.

2. Felkarikázzuk a cukkinit, lilahagymát meg a paprikát és rétegezünk. Ízlésünk szerint fűszerezzük a rétegeket is. A tetejére szeletelt paradicsomot rakunk és megszórjuk zöldhagymával.

3. A sütőpapírt alaposan összekötjük mindkét oldalán. ( Én egy nagyobb méretű batyut készítettem két személyre, de készíthetünk személyenként is kisebb méretű batyukat is).

4. 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk 30-40 percre, majd a sütőpapírt kinyitjuk, ráhelyezzük a mozzarella karikákat és tovább sütjük készre még 15 percig, míg egy kissé megpirul a teteje.

5. Én sütőpapírral együtt tálalom a tányérra, kissé levágva a széleit. A hozzávalókkal is variálhattok, biztos siker lesz.

Jó étvágyat! 🙂